Pate de casă din ficat de pui la multicookerul Foodi MAX 14 în 1, by Mancarea lui Andrei

Pate de casă din ficat de pui la multicookerul Foodi MAX 14 în 1, by Mancarea lui Andrei
Pate de casă din ficat de pui la multicookerul Foodi MAX 14 în 1, by Mancarea lui Andrei

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru pateul de pui:
• 2 linguri ulei de măsline
• 50g unt
• 250g ceapă
• 3 căței de usturoi
• 500g ficat de pui
• 70 ml vin alb
• 150 ml apă
• 1 linguriță de sare (2 ani plus)
• 1 linguriță de piper (2ani plus)

Opțional: cimbru/nucsoara
• 150 g unt la temperatura camerei

Pentru decor:
• 100 g unt topit pentru sigilarea pateului
• Frunze de mărar/cimbru
• Boabe de piper/granule de sare marină, etc.

Descriere

Un aperitiv clasic, care nu poate să lipsească de pe masa ta festivă: pateul de casă. Prepară-l rapid și ușor la multicookerul Foodi MAX 14 în 1, după rețeta propusă de Mâncarea lui Andrei.

Mod de preparare

Din meniul Air Fry & Cooker selectează funcția Sear/Saute.

Adaugă uleiul de măsline și cele 50 de grame de unt. Când acestea s-au topit pune ceapa tăiată solzișori și amestecă până când devine translucidă.

Adaugă ficatul curățat de fiere, și amestecă până când își schimbă culoarea. Când și-a schimbat culoarea, adaugă amestecul de vin și apa. Nu-ți fa griji cu privire la alcoolul din vin pentru ca acesta se evaporă prin fierbere.

Pune capacul și lasă să fiarbă pentru 10-15 minute, amestecând din când în când.

Lasă compoziția să se răcorească puțin, după care adaug-o într-un robot de bucătărie. Pune condimentele și untul topit și mixează bine până când obții o compoziție omogenă.

Toarnă compoziția în forme, sigileaz-o cu unt topit, decoreaz-o și dă-o la frigider pentru câteva ore.
 

Poftă bună!

Preparat cu