Pui Teriyaki cu Broccoli și Orez la Multicooker Foodi OP500

Pui Teriyaki cu Broccoli și Orez la Multicooker Foodi OP500
Pui Teriyaki cu Broccoli și Orez la Multicooker Foodi OP500

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 210g orez alb cu bob lung, spălat
• 227g supă de pui
• 85g legume congelate mixte
• 2 lingurițe sare kosher, împărțită
• 2 lingurițe piper negru măcinat, împărțit
• 1 lingură condiment Adobo
• 2 piepturi de pui proaspete fără os și piele (aproximativ 227g fiecare)
• 1 buchet de broccoli, tăiat în buchețele de 5 cm
• 1 lingură ulei de măsline extravirgin
• 56g sos teriyaki

Mod de preparare

Pasul 1
Pune orezul, supa de pui, legumele congelate, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de piper și condimentele Adobo în oală și amestecă pentru a combina.
Pasul 2
Așază piepturile de pui pe suportul reversibil, asigurându-te că suportul este în poziția superioară. Pune suportul în oală, deasupra amestecului de orez.
Pasul 3
Asamblează capacul cu presiune, asigurându-te că supapa de eliberare a presiunii este în poziția SEAL. Selectează programul PRESIUNE și setează-l pe înalt (HI). Setează timpul la 2 minute. Selectează START/OPRIRE pentru a începe.
Pasul 4
În timp ce puiul și orezul se gătesc, amestecă broccoli în bol cu uleiul de măsline și sarea și piperul rămase.
Pasul 5
Când gătirea sub presiune este completă, lasă presiunea să se elibereze natural timp de 10 minute. După 10 minute, eliberează rapid presiunea rămasă prin întoarcerea supapei de eliberare a presiunii în poziția VENT. Îndepărtează cu grijă capacul când unitatea a terminat de eliberat presiunea.
Pasul 6
Ungă generos vârful piepturilor de pui cu sos teriyaki. Adaugă broccoli în jurul puiului pe suport.
Pasul 7
Închide capacul de rumenire. Selectează programul GRĂTARE (BROIL) și setează timpul la 12 minute. Selectează START/OPRIRE pentru a începe.
Pasul 8
Gătirea este completă când temperatura internă a puiului atinge 74°C. Servește puiul cu orez și broccoli.