Conopidă Buffalo cu sos ranch la Airfryerul SL400

Conopidă Buffalo cu sos ranch la Airfryerul SL400
Conopidă Buffalo cu sos ranch la Airfryerul SL400

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 150 g făină de năut (făină gram)
• 1 linguriță cumin măcinat
• 1 linguriță paprika
• sare, după gust
• piper negru măcinat, după gust
• 250 ml lapte vegetal fără zahăr
• 700 g conopidă, tăiată în buchețele de aproximativ 5 cm
• spray de gătit
• 1 linguriță pudră de usturoi
• 1 linguriță pudră de ceapă
• 30 ml ulei de floarea-soarelui
• 70 ml sos Buffalo

Sos Ranch:
• 100 ml maioneză fără ouă
• 50 ml lapte vegetal fără zahăr
• 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
• 1 lingură ceapă verde proaspătă tocată
• 1 linguriță pudră de usturoi
• 1 linguriță pudră de ceapă

Mod de preparare

Pasul 1:
Într-un bol mare, adaugă făina de năut, pudra de ceapă, pudra de usturoi, cuminul, paprika, sarea și piperul. Adaugă treptat laptele vegetal și amestecă până obții o compoziție omogenă.
Pasul 2:
Înmoaie conopida în aluat pentru a o acoperi uniform.
Pasul 3:
Introdu plăcile de crisper în ambele sertare, apoi unge plăcile cu ulei. Aranjează buchețelele de conopidă într-un strat uniform în ambele sertare.
Pasul 4:
Selectează Zona 1, rotește butonul pentru a alege funcția AIR FRY, setează temperatura la 170°C și timpul la 15 minute. Alege MATCH. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
Pasul 5:
În timp ce conopida se gătește, pregătește sosul Buffalo. Într-un bol mic, amestecă uleiul cu sosul Buffalo.
Pasul 6:
Reintrodu coșurile în aparat. Selectează Zona 1, rotește butonul pentru a alege funcția AIR FRY, setează temperatura la 170°C și timpul la 12 minute. Alege MATCH. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
Pasul 7:
În timp ce conopida se gătește, pregătește sosul ranch. Într-un bol mic, amestecă toate ingredientele pentru sos până devin omogene.
Pasul 8:
Când gătirea este completă, servește bucățile de conopidă Buffalo cu sosul ranch.
Poftă bună!