Căpșuni deshidratate - Strawberry Fruit Leather
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Spray de gătit sau ulei pentru uns |
• 500 g căpșuni, curățate de codițe |
• 3 linguri miere |
• 2 linguri suc de lămâie |
Descriere
Crezi că fructele sunt plictisitoare? Atunci nu ai încercat încă Strawberry Fruit Leather! Urmează pașii de mai jos și bucură-te de un desert gustos și sănătos.
Mod de preparare
Pasul 1:
Unge laturile inferioare ale Zonelor 1 și 2 cu spray de gătit sau ulei (acest pas asigură că hârtia de copt se lipsește de laturi). Introdu plăcile de crisper în ambele zone. Tapetează fiecare zonă cu o bucată de hârtie de copt, asigurându-te că hârtia urcă ușor pe laturi. Apasă hârtia pentru a o fixa.
Pasul 2:
Pune căpșunile într-un blender împreună cu mierea și sucul de lămâie. Mixează până obții o pastă fină.
Pasul 3:
Toarnă piureul de căpșuni uniform între cele două zone, peste hârtia de copt. Înclină coșul pentru a te asigura că piureul este distribuit uniform.
Pasul 4:
Selectează Zona 1, rotește butonul pentru a alege funcția DEHYDRATE, setează temperatura la 60°C și timpul la 8 ore. Alege MATCH. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
Pasul 5:
Când gătirea este completă, verifică dacă pielea de fructe este gătită suficient (trebuie să fie fermă la atingere). Dacă este necesar timp suplimentar, selectează Zona 1, rotește butonul pentru a alege funcția DEHYDRATE, setează temperatura la 60°C și timpul la 2 ore. Alege MATCH. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
Pasul 6:
Când gătirea este completă, lasă preparatul să se răcească complet în aparat.
Pasul 7:
Odată ce s-a răcit, îndepărtează pielea de fructe și hârtia de copt din aparat. Taie fiecare foaie în 3 benzi egale pe lungime. Îndepărtează excessul de hârtie. Rulează pielea de fructe în hârtie de copt. Așază-o într-un recipient etanș dacă nu o servești imediat.
Unge laturile inferioare ale Zonelor 1 și 2 cu spray de gătit sau ulei (acest pas asigură că hârtia de copt se lipsește de laturi). Introdu plăcile de crisper în ambele zone. Tapetează fiecare zonă cu o bucată de hârtie de copt, asigurându-te că hârtia urcă ușor pe laturi. Apasă hârtia pentru a o fixa.
Pasul 2:
Pune căpșunile într-un blender împreună cu mierea și sucul de lămâie. Mixează până obții o pastă fină.
Pasul 3:
Toarnă piureul de căpșuni uniform între cele două zone, peste hârtia de copt. Înclină coșul pentru a te asigura că piureul este distribuit uniform.
Pasul 4:
Selectează Zona 1, rotește butonul pentru a alege funcția DEHYDRATE, setează temperatura la 60°C și timpul la 8 ore. Alege MATCH. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
Pasul 5:
Când gătirea este completă, verifică dacă pielea de fructe este gătită suficient (trebuie să fie fermă la atingere). Dacă este necesar timp suplimentar, selectează Zona 1, rotește butonul pentru a alege funcția DEHYDRATE, setează temperatura la 60°C și timpul la 2 ore. Alege MATCH. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
Pasul 6:
Când gătirea este completă, lasă preparatul să se răcească complet în aparat.
Pasul 7:
Odată ce s-a răcit, îndepărtează pielea de fructe și hârtia de copt din aparat. Taie fiecare foaie în 3 benzi egale pe lungime. Îndepărtează excessul de hârtie. Rulează pielea de fructe în hârtie de copt. Așază-o într-un recipient etanș dacă nu o servești imediat.
Preparat cu
-750lei
Ninja
Airfryer Double Stack XL SL400, 2470W, 9.5L, 6 funcții de gătit, gri Ninja
2 zone de gătit suprapuse
ideal pentru bucătăriile mici
• in stoc
PRP: 1.649,99lei
899,99lei