Înghețată cu gust de pască la CREAMi NC501 By Prăjiturela

Înghețată cu gust de pască la CREAMi NC501 By Prăjiturela
Înghețată cu gust de pască la CREAMi NC501 By Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g cremă de brânză
• 200 ml smântână pentru frișcă
• 2 gălbenușuri
• 150 ml lapte condensat îndulcit
• 1 linguriță extract de vanilie
• Coajă rasă de lămâie
• 2 linguri stafide hidratate in 30 ml rom

Descriere

O rețetă inspirată de deserturile de Paște – dar reinterpretată într-o variantă rece, catifelată și intens aromată. Am folosit cremă de brânză pentru o textură mai fină, iar coaja de lămâie aduce prospețime și echilibru.

Mod de preparare

Amestecăm frișca lichidă cu laptele condensat, le aducem până la punctul de fierbere, apoi turnăm gradual, in fir subțire peste gălbenușuri. Facem asta cu scopul de a găti ouăle.

Incorporam restul ingredientelor, mai puțin stafidele și romul, pe care le vom folosi peste 24 h

Turnăm compoziția în recipientul Ninja CREAMi Deluxe, îl acoperim și îl punem la congelator pentru 24 de ore.

După congelare, hidratării 20 de minute stafidele in rom, scoatem recipientul de la congelator, il lăsăm 5-10 minute la temperatura camerei, apoi facem înghețata.

Montăm recipientul în aparat și procesăm cu funcția Ice Cream. Dacă este nevoie, folosim și Re-Spin pentru o textură și mai cremoasă.

La final, adăugăm stafidele și le amestecăm în înghețată cu ajutorul funcției “Mix-In”

Rezultatul: o înghețată densă, fină, parfumată, în care gustul de brânză dulce și vanilie e completat discret de lămâie și de stafidele moi, ușor înmuiate.