Chifle pufoase cu brânză Camembert la Ninja Foodi by Aroma și Magie
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru sosul de merișoare: |
• 100 gr. merișoare proaspete (nu confiate!), |
• 2 linguri de oțet balsamic, |
• 2 linguri de zahăr brun, |
• 60 ml vin roșu (sec sau demisec), |
• 1 vârf de cuțit de sare, |
• 1 crenguță de rozmarin |
Pentru aluat: |
• 500 gr.făină, |
• 300 ml apă călduță, |
• 1 linguriță zahăr brun, |
• 1 plic de drojdie uscată (7 gr), |
• 3 linguri ulei de măsline, |
• 1 linguriță de sare |
• Brânză Camembert (100-120 gr) sau Brie |
Pentru uns chiflele: |
• 1 gălbenuș, |
• 1 lingură de lapte |
• 350 ml apă |
Descriere
Răsfață-te cu o rețetă delicioasă de chifle pufoase cu brânză Camembert cremoasă. Perfecte pentru aperitive sau gustări rapide, aceste delicii se prepară ușor cu Ninja Foodi, oferind un rezultat savuros și irezistibil!
Mod de preparare
1. Mai întâi meșterim sosul de merișoare. Se setează funcția Sear/Sauté, nivel 5, se pun în oală merișoarele, zahărul, vinul, oțetul balsamic, sarea. Când se topește zahărul, se setează nivelul 1 (low), apoi se adaugă și crenguța de rozmarin. Se lasă să fiarbă ușor, timp de 10 minute. Când sosul capătă textura potrivită (se îngroașă și seamănă cu dulceața), se oprește funcția și se mută compoziția într-un castron.
2. În vasul malaxorului punem făina, drojdia, apa călduță, uleiul și frământăm timp de 2-3 minute. Adăugăm sarea, mai frământăm timp de 5 minute.
3. Folosim vasul crispy multifuncțional în care vom așeza hârtia de copt. Așezăm aluatul și setează funcția Prove, 35 de grade, 1 oră.
4. Se scoate vasul, se împăturește din nou aluatul (vedeți și în clipul video de pe instagram reels). Se pune din nou la dospit, funcția Prove, 35 de grade, 30 de minute.
5. Se formează 8 chifle care se vor așeza în tăvița multifuncțională de la Ninja. În mijloc, brânza Camembert / Brie. Chiflele se ung cu gălbenușul combinat cu 1 lingură de lapte.
6. Se pun 350 ml de apă în oală, se așează rack-ul pe poziția de jos (low), iar tava deasupra acestuia.
7. Se setează funcția Steam Bread, 180 de grade, 17 minute.
8. La încheierea programului, se scoate tava. Se toarnă sosul de merișoare în mijloc, peste brânza Camembert.
2. În vasul malaxorului punem făina, drojdia, apa călduță, uleiul și frământăm timp de 2-3 minute. Adăugăm sarea, mai frământăm timp de 5 minute.
3. Folosim vasul crispy multifuncțional în care vom așeza hârtia de copt. Așezăm aluatul și setează funcția Prove, 35 de grade, 1 oră.
4. Se scoate vasul, se împăturește din nou aluatul (vedeți și în clipul video de pe instagram reels). Se pune din nou la dospit, funcția Prove, 35 de grade, 30 de minute.
5. Se formează 8 chifle care se vor așeza în tăvița multifuncțională de la Ninja. În mijloc, brânza Camembert / Brie. Chiflele se ung cu gălbenușul combinat cu 1 lingură de lapte.
6. Se pun 350 ml de apă în oală, se așează rack-ul pe poziția de jos (low), iar tava deasupra acestuia.
7. Se setează funcția Steam Bread, 180 de grade, 17 minute.
8. La încheierea programului, se scoate tava. Se toarnă sosul de merișoare în mijloc, peste brânza Camembert.
Preparat cu
-600lei
Ninja
Multicooker Foodi MAX 14 în 1 OL750, 1760W, 7.5L Ninja
Funcție de Airfryer
Dospește și coace
• in stoc
PRP: 1.999,99lei
1.399,99lei