Sorbet de piersici la Ninja CREAMi, by Flavia Hirișcău

Sorbet de piersici la Ninja CREAMi, by Flavia Hirișcău
Sorbet de piersici la Ninja CREAMi, by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 230g piersici din compot
• 150ml zeamă din compot
• scorțișoară (opțional)

Descriere

Ai crezut vreodată că pot face un sorbet delicios dintr-un singur ingredient? Haide să îți arătăm cum se face, după rețeta încercată de Flavia Hirișcău.

Mod de preparare

Pasul 1
Întâi, am separat fructele de zeamă. Le-am tăiat în bucățele mici și, apoi, am adăugat zeama de la compot. Ea trebuie să acopere fructele. Le-am cântărit pe fiecare în parte pentru a vă putea da cantitățile exacte. 
Compotul pe care eu l-am folosit avea o etichetă curată (piersici, apă, zahăr, acid citric) și era slab îndulcit. Dacă preferați ca sorbetul să aibă un gust mai dulce, atunci vă sfătuiesc să adăugați îndulcitorul pe care îl preferați. Eu am adăugat puțină scorțișoară pentru un plus de gust. 

 Pasul 2
Recipientul l-am dat la congelator pentru 24 de ore. Aparatul de înghețată are niște recipiente speciale care se folosesc pentru congelarea și mixarea înghețatei.  

Pasul 3
Înainte de a mixa sorbetul, am scos recipientul din congelator și l-am lăsat pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei, pentru vreo 20-30 de minute. Apoi, am plasat recipientul în bolul exterior al aparatului Ninja Creami Deluxe, am selectat Full pentru tipul de amestecare și apoi funcția Sorbet. Aparatul și-a făcut treaba în 4 minute. În cazul în care rămân bucăți de fructe pe pereții vasului, puteți să mai mixați o dată compoziția pe funcția Re-spin. 

 Poftă bună!